Yulaflı Parfe Tarifi

Yulaflı Parfe Tarifi

Yemeklerden sonra tatlı yiyemeden duramayanlardan mısınız? Yulaflı parfe tarifi tam size göre. Yaz aylarında sofranıza yakışacak yulaflı parfe nasıl yapılır? Cevabı;

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yulaf ezmesini yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, orta-kısık ateşte 5 dakika kadar çevirin. Ardından tereyağını ilave edip çevirmeye devam edin.
  • 2
    Yulaf ezmesi, tereyağını çekecek ve güzel bir renk alacaktır. Ortalama 10 dakika kavurup altını kapatın ve pekmezi ilave edin.
  • 3
    Yulaf ezmesinin pekmezi çekmesi için iyice karıştırın ve soğuması için kenara alın.
  • 4
    Yoğurt, labne peyniri ve vanilyayı mikser ile iyice çırpın.
  • 5
    Uygun büyüklükte 4 adet kase veya kupa önce 2'şer yemek kaşığı dilediğiniz meyvelerden koyun, ardından yoğurt-labne karışımını, en üste de yulaf ezmesini koyup, soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...