Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yetişen böğürtlen, tam bir mineral deposudur. Kolay yetişebilmesi ve zengin besin değeriyle de yemek tariflerinin de sevilen lezzetlerinden. Aromatik tadı ve doyurcu lezzetiyle Böğürtlenli Ve Antepfıstıklı Kek Tarifi
Malzemeler
● 1 su bardağı böğürtlen
● Yarım su bardağı iri dövülmüş tuzsuz antepfıstığı
Böğürtlenler büyükse ikiye bölüp üzerlerine biraz un serpin. Yumurta ve toz şekeri çırpma teli ya da mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine sıvı yağ ve süt katıp yeniden mikserleyin.
Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbının dibine kalan antepfıstığını serpin. Üzerine kek karışımının 1/4'ünü dökün ve üzerine biraz böğürtlen serpin. Yeniden kek karışımı döküp, böğürtlen ekleyin. En üstte kek karışımı kalacak şekilde malzeme bitene dek işleme devam edin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.