Çikolatalı Frambuazlı Kek

Annelerimizin mutlaka özel kek tarifleri vardır. Bizlerle paylaşmadıkları o enfes tarifler hemde...Peki, size desek ki bu tarif bizde var. Evet, doğru söylüyoruz ve iddia ediyoruz! Bu kek tarifimiz hem sofralarınızı şenlendirecek hemde anneniz o gizli tarif defterini ele geçirdiğinizi zannedecek! İşte o gizli anne keki tafimiz: Çikolatalı Frambuazlı Kek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını küçük bir kaba alıp eriyene kadar ısıtın. Ocaktan alıp içine küçük parçalar halinde kırdığınız bitter çikolatayı ekleyin.

  • 2

    Homojen bir kıvam alana kadar karıştırıp kenara alın. Şekerle yumurtayı kabarıp açık sarı bir krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.

  • 3

    Üzerine çikolatalı tereyağlı karışım, ayçiçeği yağı, süt ve yoğurdu ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın. Daha sonra un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı tel süzgeç yardımıyla eleyerek karışıma ekleyin.

  • 4

    Spatula yardımıyla keki söndürmeden yavaşça karıştırın. En son damla çikolata ve frambuaz ekleyip karıştırın. 20 cm çapında bir kek kalıbını önce yağlayın, sonra unlayın.

  • 5

    Fazla unu kalıbı ters çevirip kenarlarına hafifçe vurarak silkeleyin. Kek karışımını içine döküp üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

  • 6

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...