Çikolatalı Frambuazlı Kek
Annelerimizin mutlaka özel kek tarifleri vardır. Bizlerle paylaşmadıkları o enfes tarifler hemde...Peki, size desek ki bu tarif bizde var. Evet, doğru söylüyoruz ve iddia ediyoruz! Bu kek tarifimiz hem sofralarınızı şenlendirecek hemde anneniz o gizli tarif defterini ele geçirdiğinizi zannedecek! İşte o gizli anne keki tafimiz: Çikolatalı Frambuazlı Kek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını küçük bir kaba alıp eriyene kadar ısıtın. Ocaktan alıp içine küçük parçalar halinde kırdığınız bitter çikolatayı ekleyin.
-
2
Homojen bir kıvam alana kadar karıştırıp kenara alın. Şekerle yumurtayı kabarıp açık sarı bir krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
-
3
Üzerine çikolatalı tereyağlı karışım, ayçiçeği yağı, süt ve yoğurdu ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın. Daha sonra un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı tel süzgeç yardımıyla eleyerek karışıma ekleyin.
-
4
Spatula yardımıyla keki söndürmeden yavaşça karıştırın. En son damla çikolata ve frambuaz ekleyip karıştırın. 20 cm çapında bir kek kalıbını önce yağlayın, sonra unlayın.
-
5
Fazla unu kalıbı ters çevirip kenarlarına hafifçe vurarak silkeleyin. Kek karışımını içine döküp üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
-
6
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri