Yumurtaları derin bir kaba alın ve toz şeker ilave edip, çırpıcı ile çırpın. Oda sıcaklığındaki çay ve ayçiçek yağı ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kaba un, kepekli un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip, karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın.
Çikolata sos için kremayı bir kaba alın ve ocağa oturtun. Bal ve çayı ilave edip, kısık ateşte çay rengini verene kadar ısıtın. Parçalara ayırdığınız çikolatayı ayrı bir kaba alın ve üzerine çaylı karışımı süzerek, boşaltın.
Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.