Çikolatalı Kek
Lezzetli bir kek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yuvarlak bir kek kalıbının içini yağlı kağıtla kaplayın. Başka bir kapta kakao ve kaynar suyu karıştırıp, soğumaya bırakın. Derin bir kapta toz şekeri, yumurtaları ve margarini malzemeler özleşene dek çırpın.
-
2
Kekun ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Soğuk kakaolu suyu, kek unlu karışıma ilave edin. Kek karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, iyice kabarıp üstü hafif kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
-
3
Soğuyunca kalıbı ters çevirip keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Arasına, reçel sürün. Kekin diğer yarısını üzerine kapattıktan sonra üstüne pudra şekeri serpiştirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL