Yeşil Mercimekli Kek Tarifi
Bittikçe tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz glutensiz, muhteşem tarifimiz var. Yeşil Mercimekli kek tarifi zengin içeriğiyle hem besleyici hem doyurucu bir kek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği yıkayıp süzün ve tencereye alın. Sebze suyu ilave edip haşlayın. Ayrı bir yerde keten tohumunu su ile karıştırın.
-
2
Soğan, mantar ve biberi irice kıyın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı 2-3 dakika soteleyin, ezilmiş sarımsak ekleyip 1 dakika soteleyin.
-
3
Mantar ilave edip 3 dakika daha soteleyin. Biberi ve rendelenmiş havucu katıp 10 dakika sotelemeye devam edin. Mercimeğin 1/3'ünü mutfak robotundan geçirin. Kalan mercimek ile beraber tavadaki sebzelere ilave edin.
-
4
Ceviz ve ufalanmış ay çekirdeğini tavaya ekleyin. Ekmek kırıntısı ve yulaf unu ilave edip karıştırın. I Pekmez, soya sosu, salça ve kekiği keten tohumu ile karıştırın.
-
5
Daha sonra kek hamuruna ekleyip karıştırmaya devam edin. Orta boy dikdörtgen kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayıp, kek hamurunu kalıba boşaltın.
-
6
Üzerine sos malzemesini karıştırıp sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri