Elmalı Kek
Tatlı bir dokunuş elmalı kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elmaları soyup dilimledikten sonra kararmayı önlemek için limon suyu ile suyu karıştırarak elma dilimlerini içine atın. Yumurtaları toz şeker ile çırpın. Ardından ayçiçek yağı ekleyerek çırpın.
-
2
Daha sonra kabartma tozunu ilave ederek çırpın. Vanilya, un ve tarçını da ayrı ayrı ekleyin. Her eklemeden sonra çırpın. 340x40 veya 35x35 cm'lik kalıbı yağlı kağıtla kaplayın.
-
3
Elmaların suyunu süzerek kalıba yerleştirin.Üzerine hazırladığınız hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.Çıkardığınızda dilimleyin. Krema ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL