Kayısılı Tepsi Keki
Yumuşacık keki ve lezzetli kayısısıyla mutlaka denemeniz gerek bir kek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta, toz şeker ve tuzu mikserin yüksek ayarında 5 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağ ilave edip düşük ayarda karıştırın. Üzerine, un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Spatula yardımıyla malzemeyi birbirine yedirin.
-
2
Daha sonra yağlanmış unlanmış orta boy fırın tepsisine boşaltın. Kayısıları dörde bölüp çekirdek yataklarını çıkarın. Hamurun üzerine yerleştirip, file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL