Panettone
Zahmetli olması nedeniyle senede bir kez, yılbaşı klasiği olarak pişirilen oldukça kabarık bir kek türüdür, panettone tarifi! Bu nefis keki evde denemek isteyenler için sizler için hazırladık.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta mayayı 2 yemek kaşığı su ile karıştırarak eritin. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatıp 6 saat dinlendirin. Oda ısısında beklettiğiniz tereyağını, yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın.
-
2
Toz şeker, vanilya ve kalan 2 yemek kaşığı suyu da ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Kuru üzümleri buzdolabında bekletin. Mayayı karışıma ekleyip yoğurun.
-
3
Yoğurma sırasında kalan 4-5 su bardağı unu azar azar ilave edin. Hamur elastik oluncaya kadar un ekleyin. Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın. Bir bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin.
-
4
Yarım yemek kaşığı un, kuru üzüm, limon ve portakal rendesini harmanlayın. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun. Derin bir fırın kabını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin.
-
5
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri