Panettone

Zahmetli olması nedeniyle senede bir kez, yılbaşı klasiği olarak pişirilen oldukça kabarık bir kek türüdür, panettone tarifi! Bu nefis keki evde denemek isteyenler için sizler için hazırladık.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kapta mayayı 2 yemek kaşığı su ile karıştırarak eritin. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatıp 6 saat dinlendirin. Oda ısısında beklettiğiniz tereyağını, yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın.

  • 2

    Toz şeker, vanilya ve kalan 2 yemek kaşığı suyu da ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Kuru üzümleri buzdolabında bekletin. Mayayı karışıma ekleyip yoğurun.

  • 3

    Yoğurma sırasında kalan 4-5 su bardağı unu azar azar ilave edin. Hamur elastik oluncaya kadar un ekleyin. Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın. Bir bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin.

  • 4

    Yarım yemek kaşığı un, kuru üzüm, limon ve portakal rendesini harmanlayın. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun. Derin bir fırın kabını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...