Portakal Soslu Islak Kek
Portakalın mayhoş tadı ve kokusu keklere çok yakışıyor. Siz de aynı fikirdeyseniz bu yapımı kolay portakal soslu ıslak kek tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çok iyi çırpın. Kalan malzemeyi sırayla ekleyin ve çırpmaya devam edin.
-
2
Orta boy yuvarlak kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin.
-
3
Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin.
-
4
Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Çöp şiş yardımıyla keke bolca delikler açın. Sos için tüm sos malzemesini tencereye alın. Kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Ilık sosu kekin tüm yüzeyine dökerek içine çekmesini bekleyin. Bu süre içinde tabanda biriken sosu kaşık yardımı ile kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri