Portakal Soslu Islak Kek

Portakalın mayhoş tadı ve kokusu keklere çok yakışıyor. Siz de aynı fikirdeyseniz bu yapımı kolay portakal soslu ıslak kek tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çok iyi çırpın. Kalan malzemeyi sırayla ekleyin ve çırpmaya devam edin.

  • 2

    Orta boy yuvarlak kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin.

  • 3

    Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin.

  • 4

    Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Çöp şiş yardımıyla keke bolca delikler açın. Sos için tüm sos malzemesini tencereye alın. Kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Ilık sosu kekin tüm yüzeyine dökerek içine çekmesini bekleyin. Bu süre içinde tabanda biriken sosu kaşık yardımı ile kekin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...