Portakalları halka şeklinde dilimleyin. Yumurta ve esmer şeker ilave edip iyice çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve irmiği katıp karıştırın. Üzerine tarçın, vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırın.
Portakal dilimlerini tart kalıplarının tabanlarına yerleştirin. Kek karışımından küçük birer kepçe alıp kalıpların üzerlerinden bir parmak boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kekleri fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra kalıpları ters çevirip kekleri servis tabağına çıkarın. Üzerlerini irice kıyılmış Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.