Beyaz Peynirli, Enginarlı Sebzeli Kiş
Dolmasından zeytinyağlısına birçok tarife yakışan enginarla bu kez enfes bir kiş yaptık. İçini başka sebzelerle de doldurduk. Kolay tarifiyle enginarlı kiş tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için soğuk tereyağını küp şeklinde kesin. Un, tuz ve tereyağını mutfak robotunda kum gibi dağılana kadar çekin. İçine 1 adet yumurtayı ekleyerek tekrar robotu çalıştırıp hamuru kontrol edin.
-
2
Hamur henüz kıvam almadıysa buzlu suyu katıp elinizle hamuru çok ısıtmadan yoğurun. Hamuru yuvarlayıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
-
3
Sürenin sonunda iki adet pişirme kağıdının arasında açıp 23 cm'lik kek kalıbının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kabarmaması için çatalla ortasından delikler açın.
-
4
Ortasına buruşturulmuş pişirme kağıdı yerleştirip nohut, kuru fasulye, mercimek gibi baklagillerden serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
-
5
Fırından alıp, üzerindeki pişirme kağıdı ve baklagilleri alın. 5 dakika dinlendirin. Kalan 1 adet çırpılmış yumurtayı hamurun üzerine ve yanlarına sürüp tekrar 5 dakika fırına verin.
-
6
Fırından alıp, kiş hamurunun üzerine doğranmış sebzeleri ve peyniri yerleştirin. Kiş harcı için malzemelerin hepsini çırpma teli ile homojen olana kadar çırpın.
-
7
Sebzelerin üzerine dökün ve son kez fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından almadan önce orta kısmını kürdanla kontrol edin.
-
8
Eğer üzeri kızardığı halde kiş hamuru pişmediyse, üzerini pişirme kağıdı ile örterek kontrollü şekilde pişirmeye devam edin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri