Tereyağı ve unu önce mikserin orta, sonra yüksek devrinde kum gibi olana kadar hamur aparatıyla karıştırın. Yumurta ve gerekirse 1 yemek kaşığı soğuk su ekleyip hamur birleşene dek karıştırın.
Orta boy yuvarlak tart kalıbını yağlayıp, hamuru unlu zeminde tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak büyüklükte açın ve kalıba yerleştirin. Kenarlarını hafifçe bastırın. Ortasından çatalla delikler açın ve streç film ile kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda streç filmi çıkarıp, tartın ortasına pişirme kağıdı yerleştirin ve hamurun kabarmasını önlemek için bir avuç bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, üzerindeki bakliyatları ve pişirme kağıdını alıp, yeniden fırına verin. Üzeri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Üzeri için sebzeleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayıp, fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ayrı bir yerde krema, yumurta, peynir, tuz ve karabiberi çırpıp tartın üzerine yayın. Daha sonra fırınlanmış sebzeleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.