Bal Peteği Şekerlemesi

Bal Peteği Şekerlemesi

Bal Peteği Şekerlemesi, ağızda eriyen hafif ve çıtır bir tatlıdır. İçindeki karbonat sayesinde kabarıp bal peteği görünümü kazanan bu şekerleme, karamelleşmiş şekerin altın rengi ve tatlılığıyla öne çıkar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şekeri, balı ve suyu bir tavaya aktarın. 5 dakika boyunca hızlı ve sürekli karıştırın. Şeker iyice eriyip, kenarında kabarcıklar oluşmaya başladığında karıştırmayı bırakın. Kabarcıkların büyümesini izleyin.
  • 2
    5-6 dakika sonra karamelize şeker kokusunu duyunca ve renginin açık kahverengiye dönüştüğünü gördüğünüzde ocaktan alın. Üzerine karbonatı ekleyip hızla bir-iki kez karıştırın. Karışımı, hafifçe yağladığınız dikdörtgen bir kalıba dökün. Karıştırmayın.
  • 3
    Sadece kalıbı sağa sola yatırarak karışımın yayılmasını sağlayın. 15-20 dakika sonra katılaşan şekerinizi kırarak parçalara ayırın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...