Lor Peynirli Çubuklar
Sağlıklı atıştırmalık tarifi arayanlar için lor peynirli çubuk tarifini öneriyoruz. Evdeki malzemelerle kolaylıkla yapabileceğiniz pratik bir atıştırmalık olan lor peynirli çubuk, hem sağlıklı hem lezzetli.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mayaya 4-5 yemek kaşığı ılık su ekleyin ve kabarmasını bekleyin. Yumurta, lor, krema, tereyağı, tuz ve mayayı iyice karıştırın.
-
2
Unu eleyip yavaş yavaş mayalı karışıma ekleyin. Elastik bir kıvam alana kadar yoğurun. Temiz bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın.
-
3
Hamur iki katına çıkana kadar 30-40 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru ikiye bölün. İnce bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Daha sonra dilimler haline kesin.
-
4
1 adet hamur parçasını iki ucundan tutup farklı yönlerde kıvırın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
-
5
Kimyon, haşhaş tohumu, çörek otu veya susam tohumu serpin. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri