Mayaya 4-5 yemek kaşığı ılık su ekleyin ve kabarmasını bekleyin. Haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, lor peyniri, krema, tuz ve mayayı iyice karıştırın. Unu eleyip yavaş yavaş mayalı karışıma ekleyin. Elastik bir kıvam alana kadar yoğurun. Temiz bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın. Hamur iki katına çıkana kadar 30-40 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
Sürenin sonunda hamuru ikiye bölün. İnce bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Daha sonra dilimler haline kesin. Bir adet hamur parçasını iki ucundan tutup farklı yönlerde kıvırın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Kimyon, haşhaş tohumu, çörek otu veya susam serpin. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.