Susamlı Krakerler

Küçük ama lezzet dolu! İncecik ve çıtır susamlı krakerler, her ısırıkta fındıksı ve hafif tuzlu bir tat sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuru malzemeyi derin bir kasede iyice karıştırın. Tereyağını ve suyu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar, gerekirse un ya da su ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • 2
    Yarım saat strech filme sarılı halde buzdolabında dinlendirin. Merdane ile incecik açın. Dilerseniz kalıpla yuvarlak şekiller kesin. Ya da bıçakla uzun şeritler kesip, onları da dikdörtgen şeklinde kesin.
  • 3
    Şekil verdiğiniz hamurları, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Yumurta akını çırpın ve fırça ile hamurların üzerine sürün. Üzerlerine bolca susam serpin
  • 4
    . Dilerseniz bazılarını siz de benim gibi biberiye ile süsleyin. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.