Damla Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin, ayçiçek yağı, yumurta, pudra şekeri, vanilya, un ve kabartma tozu derince bir kaba alınır ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Çok un ilave ederseniz kurabiyeleriniz çok sert olur. O yüzden unu azar azar ekleyin ve kıvamını öyle ayarlayın. Bu hamuru 20-30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
-
2
Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdikten sonra üstüne biraz bastırın ve kurabiyelerin her tarafına damla çikolata batırın ve hafifçe tekrar bastırın.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirilir (benim fırının pişirme süresi bu ama sizinki farklı olabilir yani kurabiyeler çok kurutulmadan fırından çıkarılması gerekiyor).
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL