Fındıklı, Kajulu Kopartma Kurabiye
Fındıklı, kajulu kopartma kurabiye, çay ve kahve yanında tercih edilebilecek bir alternatiftir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Toz şeker ve tereyağını bir tavada karıştırarak eritin. Kaju fıstığı ve fındıkları da ekleyip kavurun. Hamur için tüm malzemeyi genişçe bir kabın içinde karıştırın ve yoğurun.
-
2
Kavurduğunuz fındıkların fazla yağını süzün. Fındıkları ve kajuları hamura ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve hiç şekil vermeden yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
-
3
180 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp tepside soğumalarını sağlayın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL