Kakaolu Kar Tanesi

Kakaolu kar tanesi, özel günlerde ve çay saatlerinde ikram edilebilecek bir tarif.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı eriyene dek pekmezle birlikte ısıtın. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, zencefil, tarçın ve esmer şekeri derin bir kasede karıştırın. Pekmezli tereyağını ve yumurtaları teker teker kaseye ilave edip, sert bir hamur elde edin.
-
2
Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, kar tanesi şeklindeki kalıpla kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL