Kayısılı Top Turta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kayısıları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Ceviz, kuru üzüm, toz şeker ve tarçını karıştırın. Kayısıların içini cevizli karışım ile doldurun. Kayısı parçalarını birbirine yapıştırın. Tart hamuru için toz şeker, margarin ve kabartma tozunu karıştırın.
-
2
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline getirin. Hamuru iri ceviz büyüklüğünde 13 parçaya bölün. Elinizle yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla hamurların ortasını dolma biber gibi açın. İçine doldurduğunuz kayısıları yerleştirin. Deliklerin üzerini kapatıp turtaları tekrar yuvarlayın.
-
3
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler