Limonlu Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtalardan birinin akını ve sarısını ayırın. Unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı ekleyin. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu ilave edip iyice yoğurun.
-
2
Hamuru yarım cm kalınlığında açıp, yuvarlak kalıplarla kesin. Kalan yumurta akını çırpıp, üzerilerine sürün. Hindistan cevizi veya yenilebilir renkli pasta süsüne batırıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL