Limonlu Kurabiye
Limonlu kurabiye, çay saatlerinizde sofralarınıza lezzet katacak bir kurabiye tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Damla çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta tereyağı ve pudra şekerini bir kaba alın. Krema gibi olana dek mikserle çırpın.
-
2
Yumurtayı başka bir kapta çatalla çırpıp yağ-şeker karışımına ekleyerek karıştırın. Unu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
-
3
Hamurlardan birine rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tekrar yoğurun. Diğer yarısına erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Unlanmış zemin üzerinde her iki hamuru da dikdörtgen şeklinde açın.
-
4
Hamurları üst üste koyup geniş olan kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlı kağıda sarıp, buzdolabında yarım saat bekletin.
-
5
Buzdolabından çıkartıp 1 parmak eninde dilimleyin. Yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL