Mürdüm Eriği Sirkeli Toplar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fırını 180 derece ısıtın. Unu, şekeri, tarçını, bir tutam tuzu karıştırın. Tereyağını, sirkeyi ve sütü ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur haline getirin. Her birini ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin (orijinal tarifte hamurların erik kompostosu içinde beraber pişirilmesi öneriliyordu.
-
2
Ben ise hamur toplarını ayrı pişirip, komposto yerine reçel ile birlikte sunmayı tercih ettim). Sirkeli topları 15-20 dakika üzerleri kızarana değin pişirin. Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri serperek, mürdüm eriği reçeli ile birlikte servis yapın bu lezzetli sirkeli topları.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL