Vanilyalı Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve margarini, şekerle krema haline getirin. Yumurtayı, sütü ve vanilyayı ekleyin, iyice çırpın. Başka bir kapta unu, kabartma tozunu, tuzu karıştırın ve yağlı karışıma ekleyin.
-
2
Orta hızdaki mikserle hamur haline getirin. Buzdolabında bir gece veya en az 2 saat dinlendirin. Çalışacağınız yüzeyi unlayın. Soğumuş hamurun yarısını buzdolabından çıkarıp, merdaneyle açın.
-
3
Kurabiye hamurunu istediğiniz şekilde kesin. Diğer yarısı için de aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 8- 10 dakika pişirin. Pişirme kağıdının üzerinde 3 dakika bekletip, fırının ızgara tepsisinde soğutun.
-
4
Süsleme için Tüm malzemeyi 6-8 dakika mikserle çırpın. Dilerseniz gıda boyasıyla renklendirin. Krema sıkacağına doldurup, kurabiyeleri süsleyin. Donunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler