İrmikli Ayva Tatlısı
Kış mevsiminde bolca tüketilen ayva birçok fayda içermektedir. Kendine has bir tadı ve yapısı vardır. Hem mayhoş bir tat hem de doyuruculuk içeren bu lifli meyvenin tatlısı da yapılmaktadır. İrmikli ayva tatlısı da yapımı çok kolay hafif bir tatlıdır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayvaları yıkayıp boylamasına ortadan ikiye kesin. Kararmayı önlemek için 5 su bardağı suya 1 adet limonun suyunu ilave ederek ayvaları bu suya alın.
-
2
Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları sudan alıp tek sıra halinde dizin. Her bir ayvanın üzerine tepeleme 1 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
-
3
1 su bardağı suyu, kalan yarım limonun suyunu, tarçını ve hibiskusu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ısıda hafif yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencereden alıp fırın kabına yerleştirin.
-
4
İrmikli karışım için irmik, tereyağı, toz badem ve toz şekeri bir kaseye alıp karıştırın. Karışımı ayvaların ortalarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp Antep fıstığı serpin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri