Ayva Peltesi (Membrillo) Tarifi

Ayva peltesi (membrillo) nasıl yapılır? Üstüne istediğiniz gibi süsleyebileceğiniz Ayva peltesi (membrillo) tarifi nasıl hazırlanır bilmiyor musunuz? O zaman öğrenmek için doğru yerdesiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ayvaların çekirdek yataklarını çıkarıp gelişigüzel doğrayın. Ayvaları üzerini geçecek kadar suyla birlikte tencereye alın. Çubuk vanilya, yıldız anason, limon suyu ve kabuğunu ilave edip ayva yumuşayana kadar pişirin. Suyu fazla ise süzün.

  • 2

    Vanilya, limon kabukları ve yıldız anasonu tencereden alıp ayvaları pürüzsüz olacak şekilde ezin. Püre miktarı kadar toz şeker ilave edip karışımı tekrar tencereye doldurun. Kısık ateşte rengi sarıdan turuncuya dönene kadar, yaklaşık 1-1.5 saat karıştırarak pişirin.

  • 3

    Karışımı, yağlı kağıt serilmiş küçük boy dikdörtgen veya kare kalıplara yayın. Hafifçe kuruması için önceden ısıtılmış 125 derece fırında 2 saat dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.