Cevizli Pirinçli İncir
Pirinç ve cevizin muhteşem uyumu tadı damağınızda kalacak bir lezzete dönüşüyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci ayıkladıktan sonra yıkayıp, süzün. Küçük bir tencereye alıp üzerine su ilave edin ve ateşe oturtun.
-
2
Kaynayana dek harlı, sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekip, yumuşayana dek pişirin. Üzerine yarım çay bardağı pekmez gezdirip karıştırın ve ateşten alın.
-
3
İncirlerin sap kısımlarını kesip, yumuşaması için ılık su içinde 5 dakika bekletin. Daha sonra süzün. İncirlerin sap kısmını kestiğiniz yerden parmağınızla içini açın.
-
4
incirlerin yarısını pirinçle, yarısını cevizle doldurun. Geniş bir tencereye, açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Cevizli olanların üzerine kalan pekmezi paylaştırın.
-
5
Üzerlerine 1 su bardağı su gezdirin. Kaynayana dek harlı, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Arzunuza göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Aşçı Arzu Aygen
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri