Cevizli Pirinçli İncir

Cevizli Pirinçli İncir

Pirinç ve cevizin muhteşem uyumu tadı damağınızda kalacak bir lezzete dönüşüyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci ayıkladıktan sonra yıkayıp, süzün. Küçük bir tencereye alıp üzerine su ilave edin ve ateşe oturtun.

  • 2

    Kaynayana dek harlı, sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekip, yumuşayana dek pişirin. Üzerine yarım çay bardağı pekmez gezdirip karıştırın ve ateşten alın.

  • 3

    İncirlerin sap kısımlarını kesip, yumuşaması için ılık su içinde 5 dakika bekletin. Daha sonra süzün. İncirlerin sap kısmını kestiğiniz yerden parmağınızla içini açın.

  • 4

    incirlerin yarısını pirinçle, yarısını cevizle doldurun. Geniş bir tencereye, açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Cevizli olanların üzerine kalan pekmezi paylaştırın.

  • 5

    Üzerlerine 1 su bardağı su gezdirin. Kaynayana dek harlı, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Arzunuza göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

    Aşçı Arzu Aygen

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...