İrmikli Ayva Tatlısı

Kış mevsiminde bolca tüketilen ayva birçok fayda içermektedir. Kendine has bir tadı ve yapısı vardır. Hem mayhoş bir tat hem de doyuruculuk içeren bu lifli meyvenin tatlısı da yapılmaktadır. İrmikli ayva tatlısı da yapımı çok kolay hafif bir tatlıdır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ayvaları yıkayıp boylamasına ortadan ikiye kesin. Kararmayı önlemek için 5 su bardağı suya 1 adet limonun suyunu ilave ederek ayvaları bu suya alın.

  • 2

    Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları sudan alıp tek sıra halinde dizin. Her bir ayvanın üzerine tepeleme 1 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.

  • 3

    1 su bardağı suyu, kalan yarım limonun suyunu, tarçını ve hibiskusu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ısıda hafif yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencereden alıp fırın kabına yerleştirin.

  • 4

    İrmikli karışım için irmik, tereyağı, toz badem ve toz şekeri bir kaseye alıp karıştırın. Karışımı ayvaların ortalarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp Antep fıstığı serpin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.