Limonlu Tatlı
Lezzetli ve ekşi bir tatlı arıyorsanız bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ve mikserin düşük devrinde çırparak ekleyin.
-
2
Un, kabartma tozu ve tuz ekleyip karıştırın. Limon kabuğu ilave edip karıştırdıktan sonra orta boy dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
-
3
Sürenin sonunda kekin orta kısmına kürdan batırın. Hamurun kürdana yapışıp yapışmadığını kontrol edin. Yapışmıyorsa fırından çıkarın
-
4
. Keki kalıbından çıkarmadan spatula ile kenarlarından geçip kek kalıbından çıkmasını kolaylaştırın. Sos için limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.
-
5
Kek sıcakken sosu üzerine gezdirin. Ilınıncaya kadar bekletip üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri