Meyveleri yıkayıp kurutun. Ahududu ve çilek dışındaki meyveleri toz şeker ve su ile birlikte geniş bir tencereye alın. Toz şeker eriyene kadar nazikçe karıştırarak sosu kaynatın. Daha sonra altını kısıp, 5 dakika daha pişirin. Altını kapatıp soğumaya bırakın. Su ve meyve ayrı kullanılacağı için suyunu süzün. Süzdüğünüz meyvelerin içine ahududu ve çilek ilave edip harmanlayın.
Ekmeklerin sert kenarlarını kesip, limon suyu ilave edilmiş meyve suyuna batırıp çıkarın. Streç filmle kaplanmış orta boy derin bir kasenin içine boşluk kalmayacak şekilde düzgün biçimde yerleştirin. Meyveli karışımın 1-2 yemek kaşığı kadarını kenara ayırıp, kalanını ortasına yerleştirin ve hafifçe bastırın. Üzerini kalan ekmeklerle kaplayıp, ağırlık yapması için tabak yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Tatlının üzerindeki streç filmi çıkarıp tabağı alın ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kenara ayırdığınız meyvelerle süsleyip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.