Pepeçura
![Pepeçura](https://ia.tmgrup.com.tr/327703/483/272/0/570/800/1021?u=https://i.tmgrup.com.tr/sfr/2025/02/06/pepecura-1738844237240.jpg)
Pepeçura Tarifi: Karadeniz’in Efsanevi Tatlısı! Mor üzümün eşsiz aromasıyla hazırlanan bu geleneksel lezzet, hem hafif hem de ferahlatıcı dokusuyla tatlı severlerin favorisi olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Üzümleri iyice yıkayıp süzdükten sonra saplarıyla birlikte büyük bir tencereye alın. Üzerine 7.5 su bardağı suyu ve şekeri ilave edin.
-
2
İyice karıştırdıktan sonra orta ısıda 30 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp posasını ince telli bir kevgir yardımıyla süzüp karıştırın. Kalan 1 su bardağı oda ısısında su ile buğday nişastasını ve mısır ununu karıştırın. Bu karışımı tencereye ilave edin.
-
3
Üzerine 1 su bardağı üzüm suyunu ilave edip iyice çırpın. Sonra kalan üzüm suyunu katıp, kısık ısıda, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp servis kaselerine pay edin.
-
4
Buzdolabında en az 4-5 saat kadar soğutun. Dilerseniz üzerine kavrulmuş fındık serpin. Tane üzüm ve Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar