Yaz Tatlısı
Erik sevenler buraya...Yaz tatlısı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, toz şeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin. Koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın.
-
2
Zencefil ve toz safran ekleyin. Sürekli çırparak ılınmasını sağlayın. Eriklerin yarısını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Tatlıya ilave ederek, karıştırın. Kalan erikleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
-
3
Cam kasenin içini streç filmle kaplayın. Erikleri kaseye yerleştirip, kaşık kaşık muhallebiden koyun. Buzdolabında 1 gece dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL