Acur Piyazı

Siverek’te yapılan bu piyazda ‘rışvat’ ya da ‘risvad’ denilen hoş kokulu bir yabani ot kullanılır. Bölgede acura ‘hitta’ denildiği için yemek bu ismi almıştır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Acurları ortadan ikiye kesip çekirdek yataklarını temizleyin ve yarım ay şeklinde doğrayın.

  • 2

    Soğan, biber, maydanoz. Nane ve rışvatı doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içine alın. İyice karıştırıp ağzı kapalı bir kapta 1 gün dinlendirin.

  • 3

    Tabağa alıp üzerine damak tadınıza göre zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.