Bir kasede tarçın, karanfil ve kakuleyi, bir başka kasede dolmalık fıstık, kuş üzümü ve tane karabiberi harmanlayın. Sarımsakları temizleyip dörde bölün.Turşu kuracağınız kavanozun dibine bir sıra karışık yaprak döşeyin. Üzerine bir kat balık dizin.
Önce baharatlı sonra fıstıklı karışımdan serpin. Sarımsak ekleyin. Yeniden yaprak, balık, baharatlı karışım, fıstıklı karışım ve sarımsak olacak şekilde tüm malzeme bitene dek kat kat işleme devam edin. En üstte yapraklar kalmalı.
Küçük bir tencereye bal ve kalan sirkeyi koyup bir-iki taşım kaynatın.Soğuduktan sonra üzerine safranlı sirkeyi ekleyin. Daha sonra karışımı turşu kurduğunuz kavanoza ilave edin.
Malzemeyi bastırmak için üzerine bir kapak ve onun üzerine de bir ağırlık koyun. Sirke bunların üzerine çıkmalı. Daha sonra kavanozun kapağını kapatın. Buzdolabında 2-3 gün bekletip servis yapabilirsiniz.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.