Kekik Aromalı Fırınlanmış Armut

Kekik aromalı fırınlanmış armut, baharatlı aromasıyla ağzınızda enfes bir tat bırakacak bir tarif

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Armutların kabuklarını soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Tatlı kaşığı yardımıyla ortasındaki çekirdek yatağını çıkarın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ve kesilen tarafları yukarıya bakacak şekilde yerleştirin. Çukur kısımlarına birer parça tereyağını ilave edin. Üzerlerine kıyılmış taze kekik serpiştirip defne yaprağı ve çubuk tarçını ekleyin.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika aralıklarla ters yüz çevirerek yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırından çıkan armutların üzerine Antep fıstığı ve badem serpin. Bal gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.