Kroket Dolması

Kroket Dolması

Lezzetli bir sürpriz içeren çıtır kroketler! İçi zengin malzemelerle dolu, dışı altın rengi ve çıtır bu kroketlerle sofralarınıza lezzet katın

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra bir kenara alın. İç malzemeyi hazırlamak için, 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavaya koyup eritin. Yarım ay biçiminde doğradığınız soğanı tereyağda rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince halkalar halinde doğradığınız havucu katıp 5 dakika soteleyin.

  • 2

    İnce kıyılmış mantarları ekleyip, harlı ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Harca, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta ezdiğiniz patateslerin üstüne un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.

  • 3

    Avuç içinizden taşacak şekilde elinizle açın. Ortasına mantarlı harçtan bir çorba kaşığı dolusu koyun ve kenarlarını toplayıp kapatarak köfte şeklini verin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bol kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürüp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...