Midye Dolma
Özenle hazırlanmış pirinç ve baharat karışımıyla doldurulan taptaze midyeler, zarif bir sunum ve eşsiz bir tat deneyimi vaat eder.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun. Kuş üzümü, tarçın, dolma baharatı, tuz, toz şeker ve 2 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın.
-
2
Dolmalık fıstığı ayçiçek yağında pembeleştirin. Harca ekleyerek demlenmeye bırakın. Midyeleri temizleyip, içlerini açın. Suyunu süzdürün. Harca dereotunu ilave edip, harmanlayın.
-
3
Midyelerin içine çok sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Diğer midye kapağını üzerine kapatın. Düzgün şekilde tencereye dizip, üzerine bir tabak yerleştirin.
-
4
Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Midyeler suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL