Mısır Ekmeğinde Peynirli Kanepe

Mısır Ekmeğinde Peynirli Kanepe

Mısır Ekmeğinde Peynirli Kanepe, atıştırmalıklar arasında hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek sunar. Taze mısır ekmeği dilimleri üzerine sürülen kremalı peynir ve çeşitli baharatlar, bu kanepelere zengin bir tat katar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mısır ekmeği için, bir tencerede suyu kaynatıp içine tuz ve mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp ayçiçek yağı ekledikten sonra elinizle yoğurun. Merdaneyle açıp kalp şeklindeki bir kalıpla kesin.
  • 2
    Yağsız tavada arkalı önlü 1-2 dakika pişirin. Peynirli harç için, turpları ve salatalığı küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Labne peyniri, yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, hardal, karabiber ve tuzu karıştırın.
  • 3
    Üzerine turp ve salatalıkları ilave edin. Buzdolabında 20 dakika bekletin. 3 adet turpun dış kabuklarını yaprak gibi açın. Kabuklar çiçek gibi açılana kadar soğuk suda bekletin. Servis tabağına 1 adet mısır ekmeği koyun.
  • 4
    Üzerine bir kek kalıbıyla kalp şekline getirdiğiniz peynirli haçtan koyun ve ikinci mısır ekmeğini üzerine kapatın. Ekmeklerin hepsi bitene kadar aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...