Sarımsaklı Patates Topları

Sarımsaklı patates topları tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezin. İçine kapari, dereotu, zeytinyağı, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. 3-4 dal taze sarımsağın yeşil kısmını sos için kenara ayırın. Kalan tüm sarımsağı ince doğrayıp, tereyağında 2-3 dakika soteleyin ve patatesli harca ekleyip iyice karıştırın.

  • 2

    Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Sos için 3 dal kıyılmış taze sarımsak ve salçayı zeytinyağında soteleyin. Hazırladığınız patates toplarının üzerine önce çırpılmış yoğurt, daha sonra sarımsaklı sosu dökerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.