Sucuklu Patates Paçası
Sucuklu Patates Paçası, sıcak ve doyurucu bir yemeğin mükemmel örneğidir. Patateslerin yumuşacık dokusu, sucukların baharatlı ve lezzetli tadıyla birleşir, ortaya nefis bir kıvamda yemek çıkar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşlayıp, rendeleyin ve bir tencereye aktarın. Üzerine nişastayı, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve üzerine 1 su bardağı yoğurdu ekleyin. Sürekli karıştırarak çırpın.
-
2
Yumurtalı karışımı patatesli karışıma ilave edip karıştırın. Üzerine 4 su bardağı suyu katın ve tekrar karıştırın. Kenarlı bir fırın tepsisini margarinle yağlayın ve hafifçe un serpiştirin. Patates paçasını tepsiye boşaltın.
-
3
Önceden ısıtılmış 230 derece fırında katılaşana dek pişirin. Bu arada sucuğu dilimleyin. 1 yemek kaşığı tereyağında sucukları hafifçe kızartın. Fırından çıkardığınız patates paçasına sucukları dizin. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, kırmızıbiber ekleyin. Kırmızı biberli tereyağını paçanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL