Sofra
Pınar Lezzetin Âlâsı Yoğurt’un dolgun kıvamı ve geleneksel yoğurt lezzetiyle, kış aylarının vitamin deposu sebzesi havuçları birleştirerek sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katıyoruz 💚✨ Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı Pınar Lezzetin Âlâsı Yoğurt ile Havuç Salatası tarifimizin detayları aşağıda

MALZEMELER

    <p> </p> <p>3-4 tane havuç</p> <p>2 yemek kaşığı zeytinyağı</p> <p>3-4 su bardağı kaynar su</p> <p>Yoğurt sos için</p> <p>6 yemek kaşığı Pınar Lezzetin Âlâsı Yoğurt</p> <p>2 diş sarımsak</p> <p>Yeteri kadar tuz</p> <p>Üzeri için:</p> <p>4-5 dal dereotu</p> <p>Yarım su bardağı ceviz</p>

Havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından ince halkalar halinde kesin. Orta boy bir tencereye dilimlenmiş havuçları alın. Üzerine kaynar suyu ve zeytinyağını ilave edin. Havuçları 5-7 dakika haşlayın. Bu süre sonunda süzüp soğumaya bırakın. Sarımsağı havanda iyice ezin. Ceviz ve dereotunu ince kıyın. Yoğurt sos için derin bir kabın içine Pınar Lezzetin Âlâsı Yoğurt'u alın. Üzerine sarımsak ve tuz ekleyerek çırpma teliyle iyice karıştırın. Havuçları ilave ederek homojen bir kıvam elde edene kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Kaşıkla servis tabağının tabanına yayın. Yoğurdu yaydığınız tabağın üzerine kıyılmış dereotu ve cevizleri serpiştirin. Bekletmeden servis yapın.