Jambonlu Peynirli Krep

Jambonlu peynirli krep, klasik krep hamurunun içine jambon ve peynir eklenerek yapılan lezzetli ve doyurucu bir tariftir. Hem kahvaltılarda hem de hafif akşam yemeklerinde ideal bir seçenek olan bu krep, pratik hazırlanışı ve zengin tat profili ile öne çıkar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krepleri hazırlamak için, derin bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Bunlara dereotu, sıvıyağ ve tuzu da ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra hazırladığınız karışımı tel bir süzgeçten geçirip 10 dakika dinlendirin.
-
2
Bir tavayı ocağa koyup kızdırın ve tereyağı ile yağlayın. Bir çorba kepçesi ile krep hamurundan alarak tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın. Her seferinde tavayı tereyağı ile yağlayarak krepleri pişirip bir kenara alın. Başamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir tavada eritip, unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
-
3
Üzerine azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar pişirin. Domatesleri ince ince dilimleyin. Krepleri ikiye katlayıp içine marul yaprakları, domates ve jambon dilimlerini yerleştirin. Başamel sostan bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve her krebin içine 2-3 parça koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL