Kıymalı Rulo Krep
Yapımı son derece pratik, yörelere göre bir-iki ufak dokunuşla ‘cızlama’, ‘akıtma’, ‘cızlak’ adlarıyla da bilinen krep; tatlı ya da tuzlu hazırlanabilen lezzetli ve besleyici bir hamur işidir. Klasik krep tariflerine farklılık katmak isteyenler için kıymalı rulo krep tarifimiz sizlerle.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krepleri verilen temel krep tarifine göre hazırlayın. Soğan, kapya biber ve yeşil biberi küp doğrayın. Zeytinyağında önce soğanları soteleyin. Kıymayı ekleyin ve karıştırarak sotelemeye devam edin.
-
2
Tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırın. En son biberleri katın. 2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Krepleri üst üste koyun ve karşılıklı iki kenarından keserek düzleştirin.
-
3
Her birini ayrı ayrı düz bir zemine yerleştirin. Kreplerin bir kenarlarına kıymalı harçtan pay edin. Rulo şeklinde ileriye doğru sarın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın kabına yerleştirin.
-
4
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri