Balkabağı Pastası

Balkabağı pastası, balkabağının aromatik tadıyla lezzetine lezzet katan bir pasta tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Dilimlenmiş balkabağının kabuklarını soyun ve toz şekerle pişirin. İyice ezdikten sonra vanilya ve cevizi içine katıp, karıştırın. Balkabağını cam bir kaba yayın. Diğer tarafta bir tencerede süt, vanilyalı puding ve yumurta sarılarını karıştırarak pişirin.
    Sütlü karışımı kabağın üzerine yayın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline gelene dek çırpın. Pudra şekerini ilave edip, karıştırın. Soğuk muhallebinin üzerine yayın.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.