Muzlu Karamelli Pastacıklar Tarifi
Kolay yapımı ve porsiyonluk sunumuyla pasta severleri sevindirecek tarif! Muz dolgusu ve bisküvi ile hazırlanmasıyla evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz muzlu karamelli pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını eritip, bisküvilerle birlikte blenderden geçirin. 6 adet porsiyonluk dikdörtgen kalıba bastırarak yerleştirin. Kalıpları dondurucuya koyup, yarım saat bekletin.
-
2
Daha sonra kalıpları 170 derece fırında 20 dakika pişirin ve çıkarın. Soğuyunca kalıplardan alıp, servis tabağına yerleştirin.
-
3
Ayrı bir yerde toz şekeri orta büyüklükte bir sos tenceresine alıp eritin. Başka bir yerde kremayı ısıtın. Şekerin rengi açık kahverengi olunca sıcak kremayı ilave edip hemen karıştırın.
-
4
Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muzları halka dilimleyin ve karamel sosuna batırıp keklerin üzerine yerleştirin.
-
5
Kalan sosu pastaların üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri