Haşhaşlı Burma
Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak ve bol haşhaşlı olan bu tatlı, kahve veya çay ile mükemmel bir uyum sağlar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmek hamuruna haşhaşı ve sıvıyağı katıp iyice yoğurun. Ardından üzerine ince dövülmüş cevizi katıp tekrar malzemeyi yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan 8 adet uzun şerit yapın. İki şeridi üst üste koyup, burgu şeklinde dolayın.
- 2
Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin. 200 derece fırında, 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp şeritleri ikiye bölün ve servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL