Hurmalı Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf, hurma ve fıstığın birleştiği bu tarifi çok seveceksiniz! İşte Hurmalı Fıstıklı Kadayıf tatlısı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kadayıfı küçük parçalara ayırıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin ve soğutun.
-
2
Bal ve fıstık ezmesini iyice karıştırıp benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp, küçük parçalar haline gelene dek mutfak robotunda çekin. Geniş bir kaba alıp üzerine fıstık ezmesi-bal karışımı, hindistan cevizi, fındık ve tuz ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru pişirme kağıdının üzerine alın ve sararak rulo haline getirin.
-
3
Daha sonra pişirme kağıdına kadayıf kıtırlarını döküp rulo halindeki hurmalı hamurun her tarafını bulayın. Tekrar pişirme kağıdına sararak 2-3 saat bekletin ve halka şeklinde dilimleyerek servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri