Hurmalı Fıstıklı Kadayıf

Hurmalı Fıstıklı Kadayıf

Kadayıf, hurma ve fıstığın birleştiği bu tarifi çok seveceksiniz! İşte Hurmalı Fıstıklı Kadayıf tatlısı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kadayıfı küçük parçalara ayırıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin ve soğutun.

  • 2

    Bal ve fıstık ezmesini iyice karıştırıp benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Hurmaların çekirdeklerini ayıklayıp, küçük parçalar haline gelene dek mutfak robotunda çekin. Geniş bir kaba alıp üzerine fıstık ezmesi-bal karışımı, hindistan cevizi, fındık ve tuz ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru pişirme kağıdının üzerine alın ve sararak rulo haline getirin.

  • 3

    Daha sonra pişirme kağıdına kadayıf kıtırlarını döküp rulo halindeki hurmalı hamurun her tarafını bulayın. Tekrar pişirme kağıdına sararak 2-3 saat bekletin ve halka şeklinde dilimleyerek servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...