Otlu Ekmekler

Otlu Ekmekler, zengin ve aromatik bir lezzet profili sunan nefis bir ekmek türüdür. Bu ekmeklerde genellikle taze veya kuru otlar kullanılır; kekik, reyhan, maydanoz, dereotu ve nane gibi otlar sıklıkla tercih edilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaba unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, ılık süt, zeytinyağı, kuru maya, tuz ve pulbiber ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. İnce kıyılmış nane, dereotu ve maydanozu ekledikten sonra tekrar yoğurun.
  • 2
    Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.