Üzüm suyunu geniş bir tencereye dökün. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar ısıtın, ardından altını kısın ve düşük ısıda yaklaşık 1-2 saat boyunca kaynatmaya devam edin. Bu süre boyunca üzüm suyunun hacmi yarıya düşmelidir. Üzüm suyu yoğunlaştıkça, balzamik sirkenizin temelini oluşturacak olan tatlı ve yoğun bir kıvam elde edeceksiniz.
Tatlılık katmak isterseniz bal veya pekmez ekleyin. Bu, sirkenize geleneksel balzamik sirkedeki karamelize tatları verecektir. Tuzunu da ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.
Sirkenin lezzetinin oturması için şişeyi serin ve karanlık bir yerde en az 2-3 hafta bekletin. Bu süre zarfında tatlar iyice olgunlaşacak ve daha dengeli bir sirke elde edeceksiniz.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.